CENTRIFUGEN (2017)
 
CENTRIFUGEN er en fantasifuld fortælling om ghettoopvækst, kultursammenstød og ulighed, men også om litteraturens ansvar og om kærlighed i en sansefattig tid.
 
Bagsidetekst:
En forårsaften mødes en gruppe mennesker i en stor lejlighed i København. To af gæsterne er Zaina og Danny, der er vokset op i ghettoerne vest for Aarhus. Begge er de som unge voksne flygtet til en rodløs tilværelse i København, Zaina fra udsigten til et arrangeret ægteskab, Danny fra en fordrukken mor. Aftenens værtinde er Elisabeth, der har stiftet en klub for mennesker, der længes efter at få deres sanser stimuleret på nye og overraskende måder.

I begyndelsen er ligheden og accepten i klubben stor, men snart begynder de sædvanlige hierarkier at gøre sig gældende. Da Zaina og Danny finder ud af, at Elisabeth både har en farverig og hemmelig fortid og et skjult formål med klubben, udvikler tingene sig uventet.

Centrifugen er en både udfordrende og morsom roman om ulighed, kultursammenstød og kærlighed.
 
 
Anmeldelserne og omtalerne er gode:
Keld Conradsen tænker, fantaserer og sanser med eftertryk i sin nye roman ... Når Conradsen er bedst, har han noget fortumlet, aarhusiansk John Irving kørende.
Weekendavisen

Jeg har med garanti ikke læst noget, der bare minder om denne. Centrifugen er i sandhed en sanselig roman, levende, yderst original.
♥♥♥♥♥♥ Bognørden
 
... en suveræn mentalitetshistorie.
♥♥♥♥ Jyllandsposten

Som hans foregående romaner er »Centrifugen« på en gang underholdende og socialt tankevækkende. Livet i Aarhus V fremstår knivskarpt.
♥♥♥♥ Dagbladenes Bureau

Det er en meget velskrevet bog ... Handlingsmæssigt er bogen noget helt for sig selv.
Bibliotekernes lektørudtalelse.

Til gengæld er May Schack lunken i Politiken. Romanen er opfindsomt udført i sin vekselvirkning mellem de to unges liv og fortid, skriver hun, men nøjes med tre stjerner.
♥♥♥ Politiken
 
 
 
Keld Conradsen